top of page
Velkommen til.png
image_50454017.JPG

Mit navn er Karen Margrethe Lorenzen. 

Jeg er født 1953. Er uddannet frisør og har hermed haft den glæde, at arbejde med et kreativt fag, i mange år. Det kreative har også udfoldet sig i andre ting, jeg har beskæftiget mig med. Og senest kunsten.

Jeg er autodidakt kunstner, der siden 2014, er gået ind i malerverdenen. Stille mig roligt har jeg udviklet mig af den vej, ved at deltage i kurser, både fysisk, men også online (i corona-tiden). Jeg maler akryl på lærred, og mine malerier er ofte farverige.

I tiden 2020/21, besluttede jeg, at gå "all in", ved at promovere mine malerier ved diverse udstillinger, og starte min egen hjemmeside, som gik i luften Jan. 2022.

Når jeg er i mit atelier, går jeg ind i min maleboble og fordyber mig. Det er der, hvor tiden bliver tidløs, og tankerne forvandles til "noget" på lærredet.

Ideerne får jeg igennem oplevelser, som jeg fotograferer, eller en bestemt situation, ofte med mennesker som udgangspunkt. Andre fotos kan også inspirere mig, hvor jeg så maler min fortolkning, af det jeg ser.

Nogle malerier kalder til eftertænksomhed, andre bare til en trækning på smilebåndet.

Indimellem har jeg lyst til at udfordre mig selv, ved at svinge penslen med store armbevægelser og male abstrakte malerier. Det lækreste, er en kombination af det abstrakte og det figurative. Lysten til at eksperimentere, udmønter sig også i, at lege med mixed media, som er en spændende udtryksform og uforudsigelig frembringelse af motiver eller effekter.

Det jeg synes er mest interessant, at udtrykke på lærredet, er mennesker. Deres udtryk, deres dagligdag, deres bevæggrunde, deres drømme.

Dyr og natur, er også emner jeg gribes af. Især de Afrikanske, hvor både mennesker og dyr, er spændende motiver. Kvinderne især, har gjort et stort indtryk på mig, da jeg, både som rejsende i forskellige lande i Afrika, men også da jeg som frivillig, arbejdede i Tanzania i 2016 og 2018.

At lege med farver og figurer, er en meditativ følelse, som giver en ro og en glæde.

Derfor håber jeg også, at mine malerier signalerer glæde, så beskueren bliver opmuntret, af at kigge på dem.

Karen Underskrift_edited.png
bottom of page